in

Çocuğunuzun Rutinine Dil Öğrenmeyi Eklemenin 6 Yolu

Birçok ebeveyn çocuklarının günlük rutinine dil öğrenmeyi eklemek istiyor; fakat bunun için nasıl bir yol izleyeceğini bilmiyor.

İşte çocuğunuzun rutinine dil öğrenmeyi eklemek için 6 harika yol!

  • Oyun Oynamak:
    Oyun çocuklar için vazgeçilmez bir eylemdir. Çocuğunuzun oyunlarının içerisine hangi dili öğrenmesini istiyorsanız o dile yönelik oyunlar ekleyerek öğrenmeyi hem eğlenceli hem de kolay hale getirmiş olursunuz.
  • Çizgi Film İzlemek:
    Yeni bir dili öğrenirken yapılması gereken en önemli eylemlerden biri de o yabancı dilin telaffuzuna aşina ve kelimelerin nasıl söylendiği hakkında fikir sahibi olmak için o dili dinlemektir. Çocuğunuza öğretmek istediğiniz dilde çizgi filmler izletebilirsiniz.
  • Hikayeler Okumak:
    Hem dilin telaffuzunu duymak ve aşina olmak hem de aranızdaki bağı kuvvetlendirmek için dilerseniz siz hikâye okuyabilir ve çocuğunuz dinleyebilir ya da bunu tam tersi olarak yapabilirsiniz.
  • Günlük Tutmak:
    Çocuğunuz günlük tutacak yaşa geldiyse dil öğrenmeyi rutine eklemenin en iyi yollarından biri de günlük tutmaktır. Böylece duygu ve düşüncelerin aktarımı da etkili bir biçimde sağlanmış olur.
  • Şarkı Dinlemek:
    Diğer maddelerde de bahsettiğimiz gibi dil öğrenmede dinlemek çok önemlidir. Bu nedenle bol bol şarkı dinletebilirsiniz.
  • Pratik Yapmak :
    Dinlemek kadar önemli bir şey varsa o da pratik yapmaktır. Çocuğunuzun hata yaparak da olsa pratik yapmasına olanak tanımalısınız.