in

Oyun Oynayarak Kodlama Öğrenmek

Robotik kodlama eğitimi, hızla dünyanın gündemine oturmuş ve ülkelerin büyük önem verdiği bir kavramdır.

Robotik kodlama dünyası, bilmeyenler için sıkıcı gibi görünebilir ama tam aksine, inanılmaz keyifli bir alandır. Adeta zaman kavramının yitirildiği, keyifli, merak dolu ve eğlenceli bir öğrenme süreci sizi bekler. Oyun oynayarak kodlama öğrenmek ise gayet mümkün, hatta genellikle robotik kodlama eğitimleri bu şekilde planlanır.

Robotik kodlama eğitimi, hızla dünyanın gündemine oturmuş ve ülkelerin büyük önem verdiği bir kavramdır. Çocukların küçük yaşlarından itibaren bu alanda geliştirilmeleri, geleceğe daha donanımlı bir şekilde hazırlanmaları anlamına gelir. Robotik kodlama eğitimi, sistematik düşünebilen, takım çalışmasına yatkın, çözüm odaklı, matematik ve tasarım becerileri yüksek bireyler çıkarır karşımıza. Bu eğitimin planlanma süreci ise hassasça yönetilir.

Robotik Eğitiminin Özellikleri

Çocukların yaşına uygun olarak adım adım kodlama dünyasına giren robotik kodlama eğitimi, öncelikle temel kod mantığının anlatılması ve ardından kodların birer komut haline gelerek sonuç doğurması kavramlarının öğretilmesi ile tasarlanır. Bu eğitim şekli ile çocuklar oyunlar tasarlamaya başlar. Bir anda oyun oynayarak zaman harcayan çocuklar, oyun tasarlayarak kendini geliştirmeye başlar.

Yaşlara Göre Hangi Robotik Kodlama Programları Kullanılmalıdır?

5-7 Yaş: Bu yaş aralığı robotik kodlama dünyasına adım atmak için gayet idealdir. Dolayısıyla kodlamanın temel mantığının öğretileceği bir eğitim sürecinden söz edilebilir. Kullanılabilecek programlar ise şu şekilde sıralanabilir: Scratch Jr, Code.org, Kodable, The Foos, Tynker, Box Island, Cargo-Bot, Daisy the Dinosaur,

7-11 Yaş: Bu yaş aralığı edinilen temel bilgilerin, bir adım daha öteye taşınmasını sağlar. Üstelik bu dönemde alınan robotik kodlama eğitimi, çocuk gelişimine, hatta kişilik ve karakterin şekillenmesine önemli etkilerde bulunur. Kullanılması önerilen robotik ve kodlama programları ise şunlardır: Scratch, Bitsbox, CodeMonkey, CodeCombat, Code.org, LightBot, Grok Learning, Alice, Kidsbury, Bomberbot, Gameblox, Hopcscoth, Kodu Game Lab, Touchdevelop, Tech Rocket, RoboMind, MADLearn, Greenfoot, Thimble by Mozilla, Lifehacker, App Inventor ve AllcanCode.

11 Yaş Üstü: Bu yaş grubunda ise önerilebilecek pek çok robotik kodlama programından söz edebiliriz. Ön plana çıkan bazıları şunlardır: Codecademy, Code Avengers, Make School, App Inventor, Treehouse, You++, TryRuby, Dartlang, RoboMind, Project Spark ve Gamestar Mechanic.